Klub Taekwondo Tradycyjnego Łódź - KICKBOXING Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
III Puchar Europy 09-11.10.2009r. Lublin
Autor Wiadomość
Wariat 
Dzień dobry :)

Wysłany: 2009-10-14, 17:38   III Puchar Europy 09-11.10.2009r. Lublin

III Puchar Europy 09-11.10.2009r. Lublin

Piątek 09.10.2009r.
Pierwszy dzień zawodów minął nam w sumie przede wszystkim na podróży.

Pierwszy samochód wyjechał ok 10.00 rano z Thomasem (Tomkiem Banaszczakiem) sędzią, Kasią Sadurą, Boczkiem (Michałem Jaruga), Rafałem Rogiem i Martą Mysur (sędzina z innego łódzkiego klubu Taekwon-do). Musieli wcześniej jechać ponieważ Marta i Thomas byli w komisji weryfikacyjnej. Reszta (dwa samochody) wyruszyła o godzinie 13.00, a dotarliśmy po 19.00.
W jednym samochodzie jechali: Nina Wożniak, Jumbi (Łukasz Świderski), Mixer (Adam Domański), Ślimak (Daniel Ostapiuk) i Gabryś Bednarczyk powołany jako sędzia.
W drugim jechałem ja (Robert Jasiński). Dosiadłem się do zaprzyjaźnionego klubu Centrum Taekwon-do Łódź w którym jechał Michał Cytryniak ze swoimi zawodnikami Konradem Betą i Sebastian Kupieckim.
Niestety zabrakło Piotrka Strzeleckiego, który ze względu na kontuzję, której nabawił się na wtorkowym treningu, trzy dni przed wyjazdem na zawody :(.
Rejestracja i waga przebiegły bezproblemowo i w miarę szybko. W hotelu trochę śmiechów, wygłupów i poszliśmy grzecznie spać.

Sobota 10.10.2009r.
W sobotę popisywali się na matach tylko seniorzy. Zawody rozpoczęły się tradycyjnie od układów i tu co wyjście dostawaliśmy baty. W układach nie wywalczyliśmy niestety żadnych medali. W sumie główne założenie tego wyjazdu to były walki ale tak czy inaczej szkoda.
Mixerek (Adam Domański) odpadł niestety w pierwszej walce z Mäkinen Ismo z Finlandi w kategorii -70 kg, czarne pasy, seniorzy. Trochę kondycja i odnowiona kontuzja kolana nie pozwoliły mu rozwinąć skrzydeł.
Ślimakowi (Daniel Ostapiuk) też nie poszła pierwsza walka. Po dłuższej przerwie w trenowaniu pierwsza walka na spięciu niestety przegrana z Kostką Andrzejem z Lotos Jabłonna.
Jumbi (Łukasz Świderski) potwierdził na zawodach swoją klasę po raz kolejny w kategorii +80 kg seniorzy czarne pasy. Po drodze do finału Jumbi pokonał zawodników: Shirtanov Viktor - Rosja, Madaian Mihai - Rumunia, Synoradzki Zdzisław - Polska . W finale na gali niestety przegrał z zawodnikiem z Wrocławia Łukaszem Sudakiem, tym samym wywalczył srebrny medal. Gratulacje dla Jumbiego!!!
Między walkami Jumbiego Nina Wożniak wygrała finał w kategorii -70kg kobiet połączonej z +70kg kolorowe pasy ze względu na małą ilość zawodniczek. Wielkie gratulacje złotego medalu dla Niny na Pucharze Europy! Jak ustalono później komisyjnie w hotelu Nina otrzymuje ksywkę "Rakieta" :)))
Po otwarciu i gali do hotelu na zasłużony odpoczynek. Trzeba się przygotować do repasaży czyli walki o trzecie miejsca, no i oczywiście startów w juniorach.

Niedziela 11.10.2009r.
Po śniadaniu zwlekamy się już z bagażami do samochodów i na salę. Okazuje się, że odbędą się tylko repasaże seniorów bo na juniorskie już nie starczy czasu.
Pierwsza tego dnia startuje Kasia Sadura w kategorii +60 kg kobiet, kolorowych pasów juniorek. Wygrywa pierwszą walkę z Lukacs Marianną z Węgier, drugą walkę niestety przegrywa z Żórawicką Marleną z Warszawy o wejście do finału, tym samym znajduje się na trzecim miejscu. Gratulacje medalu na Pucharze Europy!
Ślimak w repasażach kategorii seniorów kolorowych pasów -80kg pierwszą walkę wygrywa przez poddanie się Ostrowskiego Jana z Krakowa. W drugiej ulega Walczakowi Bartłomiejowi z Warszawy.
W kategorii -70 kg juniorów kolorowych pasów Michał Jaruga przegrywa walkę z Lalovs Artursz Litwy (późniejszy finalista kategorii), a Rafał Róg przegrywa z Piątkiem Mariuszem z Lubartowa. Niestety ze względu na ograniczony czas zawodów repasaże juniorów się nie odbyły tym samym odebrano chłopakom szansę na brązowe medale.
Wyjeżdżamy na raty najpierw wyrusza pierwszy samochód z seniorami. Boczek i Rafał jada z rodzicami Michała. Ja z Michałem Cytryniakiem wyjeżdżam dopiero o godzinie 19.00. Thomas z ekipą sędziów wyjeżdża dopiero po zakończeniu zawodów po godzinie 22.00.
Myślę, ze zawody były udane, choć spodziewaliśmy się lepszych wyników. Zdecydowanie były zbyt przedłużone i bez repasaży juniorów. Może następne tak duże zawody będą na przykład czterodniowe.

Wyniki z III Pucharu Europy, Lublin 09-11.10.2009r.:
Nina Woźniak (Rakieta) - I walki -70kg seniorzy kolorowe pasy
Łukasz Świderski (Jumbi) - II walki +80kg seniorów czarne pasy
Katarzyna Sadura - III walki +60kg juniorzy kolorowe pasy

Ogromne gratulacje medalistom!!!

zloty22 
Master of yul gok :D

Wysłany: 2009-10-14, 20:27   

Lalovs Artursz był drugi w kategorii a Mariusz Piątek trzeci ... nie ma to jak trafić na godnych przeciwników ... szkoda że w pierwszej walce :-x

Wariat 

Wysłany: 2009-10-14, 22:01   

no niestety :( troche szcześcia tez trzeba miec ... tym razem kiepsko na poczatek trafiliście z losowaniem ... ale mama nadzieję, ze juz wyczerpaliście limity pecha w losowaniach :) :P
no i juz nie wspomnę, ze nie mieliscie 2-giej szansy w repasażach :(

zloty22 
Master of yul gok :D

Wysłany: 2009-10-15, 22:50   

Trudno ... Jeżeli chodzi o mnie to pocieszające jest to że na następnych zawodach gorzej nie będzie bo .... po prostu gorzej się nie da :D

Wariat 

Wysłany: 2009-10-16, 03:42   

pitolenie o szopenie :P
cwiczyc cwiczyc a czas na klepanie ludzi bez przegrywania przyjdzie :)

olo666 
Prezes ds. Kultury

Wysłany: 2009-10-19, 11:03   

więcej koksu...więcej koksu to będą wyniki!!! :mrgreen:

Kate 

Wysłany: 2009-10-19, 16:47   

Trenera trzeba sie słuchać ;P

Wariat 

Wysłany: 2009-10-21, 12:23   

hyh :-P

Dordhs
[Usunięty]

Wysłany: 2010-03-30, 14:40   III Puchar Europy 09 11 10 2009r Lublin

Eh, ja by wolał, żeby jeszcze bardziej skomplikowali... trochę mnie to niepokoi że EU III straci ten klimat :/ Już się nie mogę doczekać pierwszych screenów.Mówią że zadbają o cechy charakterystyczne, więc o grafikę 2D nie trzeba się obawiać. Byle tylko mój rzęch bez zacinania to uniósł...

Skoro jednak gra jest robiona od 12 miesięcy i za rok wyjdzie to muszą ją przykozaczyć zapewne, więc jestem raczej dobrej myśli

Odpowiedz do tematu